48mm rolex datejust replica datejust

Date:2019/06/10 Click:2313
Home >>

Blauwe en rode horloges passen dit innovatieve proces toe op de eerste schaal van 15 minuten, wat het avontuur van de duiker meer gemak geeft. De volledige kalenderfunctie kan worden weergegeven als uren, minuten, seconden en datum-, week-, maand- en maandfaseweergave. Het gebogen maanontwerp breekt niet alleen licht, Parmigiani Replica waardoor een unieke interactie tussen licht en schaduw ontstaat, waardoor het horloge een sportievere uitstraling krijgt, maar benadrukt ook de schoonheid van de in twee richtingen roterende ratelring. Door de anti-rimpelverwerking van het saffierkristallen glas in het midden van het onderste deksel, als je niets hebt, kun je het elegant gemaakte mechanisme voor je zien. We moeten ons voor elke afspraak zorgvuldig voorbereiden, de make-up wassen, van tevoren de juiste kleding en accessoires selecteren, de meest geschikte glanzende kleur voor de lippen kiezen en meegaan met het kleine pakket om de nodige draagbare make-up te krijgen. Voortdurend teruggekeerd naar onderzoek en ontwikkeling met een technologie die de beste uurwerken zou kunnen uitdagen, en het 'Slimline zelfopwindende mechanische horloge' volgt niet alleen de populaire trend, maar behoudt rolex datejust replica ook de voordelen van tijdloze en ge?rfde mechanische horloges, waardoor het 'Gemakkelijk' en elegant 'gemakkelijk'.

Dankzij de roterende buitenring die wordt gebruikt om de maan aan te duiden, kan elke kalender worden ge?ntegreerd in de structuur van de wijzerplaat van LANGE 1. De Android-platformgame zal naar verwachting worden gelanceerd tijdens de Renault-vluchtcompetitie in september van dit jaar.

Beste Zwitserse replica horloges

De datum- en dagaanduiding hebben dezelfde kleur als de wijzerplaat, waardoor de hele wijzerplaat er evenwichtiger en eleganter uitziet. Het nieuw ontworpen mechanisme is echt buitengewoon: de verfijnde uitgesneden vorm, de matte gladde afwerking en de gepolijste achtergrond van de autoplaat en de gepolijste en gepolijste ringvormige decoraties van de brugplaat. In de Geneva Senior Watch Hall (SIHH) in 2013 bracht Roger Dubuis een eerbetoon aan de Geneva Sealing Standard met een gigantische adelaar die de sleutel vasthield. Het oppervlak van de originele CARTIER-arm van Cartier heeft een zeer glanzende afwerking en is ook erg glad, de vorm is glad en dun (vooral de secondewijzer), het nachtlampje in de hand heeft dezelfde kleur als de wijzerplaat. Dit is ook de eerste keer dat in China, waar het bedrijf deelnam aan de restauratie van kinderfilms, de Verenigde Staten een lange traditie van filmcultuur hebben. Het schaallettertype is afkomstig van de heldere en heldere retrolens van de camera, terwijl het de essentie van het polshorloge herstelt, terwijl het een gevoel voor design geeft. In augustus vorig jaar lanceerde het gewijzigde Zwitserse merk Label Noir de eerste 'Rolex Tourbillon' in de geschiedenis.

rolex datejust replica

De Franse marine-luchtmacht hoopt dit gelukkige en veelbelovende moment te delen en te herdenken met Breguet, een partner met een geschiedenis lang en internationaal prestige. De reden om dit element aan het ontwerp van de wijzerplaat toe te voegen, is dat het 'skelet' met de verandering van jaren meer persoonlijkheid en mysterieuze kenmerken heeft. Blancpain, een Zwitsers horlogemerk met een lange geschiedenis en unieke culturele kenmerken, zet zich al jaren in voor het verspreiden van de cultuur van die tijd. Van stalen shells tot alle gouden shells, de publieksprijs varieert van 40.000 'tot 240.000' om aan verschillende behoeften te voldoen. De stand-by-indicator voltooit de datumweergave en beweegt langzaam tegen de klok in van 1 'naar 7' (dagen) om het opwindverbruik weer te geven. De Golden Rose Award in de categorie horloge en sieraden tijdens de Baden Baden International Design Competition in 1972, en de Stardust-serie in 1973 wonnen opeenvolgende lauweren. De buitengewone en unieke riem van de Serpenti-serie volgt de meanderende bewegingen langs de gepolijste behuizing en buigt als een slang om de pols. Van 14 tot 16 september 2018 presenteerde de Zwitserse fabrikant van luxe horloges Audemars Piguet de meeslepende kunsttentoonstelling 'Women's Power' in het CHAO Hotel in New York en gaf commentaar op de verfijnde elegantie en creativiteit van pionieren in de loop der tijd. De basis van de wijzerplaat wordt machinaal bewerkt op een computergestuurde draaibank in de Quadrance, vervolgens gegraveerd en vervolgens geverfd of geverfd.

werk, met fluisterende paren met rijke kleuren en heldere lagen, heldere en levendige kleuren en ingewikkelde en subtiele penselen, fel rood en delicate kersen, zijn beperkt tot 8 stuks. De sterrenhemel op de wijzerplaat draait tegen de klok in.De elliptische schoonheid die de horizon vertegenwoordigt, toont Genève en dezelfde breedtegraden. en via het wit en marine conversievenster kunnen gebruikers effectieve beslissingen nemen bij het instellen van de tijd. Het is moeilijk replica rolex fake te classificeren als een digitaal horloge alleen voor de timing, omdat het er echt uitziet als apparatuur die speciaal is ontworpen voor de sciencefictionfilmacteur. Hoewel dit horloge al tot het “gespannen verleden” behoort (werken uit 2011), wordt de essentie van het horloge replica horloges door mensen geprezen en als subtiele, simpele, perfecte interpretatie van de representatieve werken van het merk Blancpain zijn er nog meer. De verandering in de vorm van het horloge is enerzijds het gevolg van de zoektocht van de horlogemaker naar andere esthetiek en hij wil de traditionele gevangenis doorbreken; Aan de andere kant komt het voort uit de vermoeidheid van de openbare esthetiek.

In welk jaar ben je hiermee begonnen? --2016? het is onmogelijk? Het is onmogelijk om deze nieuwe fabriek te hebben zonder een fundament. Het midden van de wijzerplaat is de aarde, de winst- en verliesindicator van de fase van de maand om 6 uur geeft de maand weer, de weergave van de datum om 12 uur geeft de zon weer, en de indicator van de week en de maand om respectievelijk 9 uur en 3 uur '.

Lodewijk XVI kende het hof en raakte bevriend met de jonge Lodewijk XVI, die ook automatisch toezicht hield op de repeater op afstand voor de koningin. Het nieuw ontwikkelde rolex datejust replica L101.1-mechanisme bevat 631 afzonderlijke componenten, waarvan er meer dan 200 worden gebruikt in het eeuwigdurende kalenderapparaat. Het driedimensionale ontwerp van het cheetah-decoratiemateriaal is gemaakt van 18K gerhodineerd witgoud en bezaaid met briljant geslepen diamanten. Niet alleen dat, naast rijke demonstraties van producten en merkinformatie, is de applicatie ook uitgerust Ulysse Nardin Replica met navigatiefuncties die beter kunnen. Met zijn elegante en unieke schoonheid belichaamt het horloge de zoektocht naar hedendaagse en energieke vrouwen van topkwaliteit, uitmuntend en elegant design, nauwgezetheid en elegantie.

De Breguet verdient de titel 'Father of the Whirlwind', elk Breguet turbillon-horloge is een meesterwerk, en dit 3755-horloge combineert de weergave van de tourbillon-kalender, de eeuwigdurende en retrograde goedkope rolex kalender. De Zwitserse Blancpain, het oudste horlogemerk ter wereld, heeft altijd alleen ronde mechanische horloges geproduceerd en is de meest Fendi Replica complexe ldquo ter wereld; rolex datejust replica 1735rdquo; Op 10 December, werd het horloge Blancpain onthuld in ldquo van New York; De tentoonstelling van 275 jubileumhorloges, die de veranderingen toont in de vier eeuwen van 'Blancpain' die leidden tot het hoogtepunt van de toekomst. Interactief scherm met de modernste audiovisuele presentatietechnologie om een ??onvergetelijke zintuiglijke ervaring te cre?ren tijdens het reizen. Naast het rolex datejust replica handhaven van een consistent productieproces, hebben de nieuwste serie horloges rijkere ontwerpkenmerken en zien ze er eleganter uit, met behoud van uitstekende prestaties. De klassieke en tijdloze stijl botst met het concept van modern en gedurfd esthetisch design, waarbij de verbindingen na elkaar worden aangeboden. De basis van de Audemars Piguet Royal Oak Slim eeuwigdurende kalender is het automatische uurwerk Slim Audemars Piguet 2120.

nep-rolex van hoge kwaliteit

In het ontwerp van het horloge is de uurwijzer als een laatste hand, toont niet alleen de tijd om de functie van het horloge weer te geven, maar siert ook de wijzerplaat om de schoonheid van het horloge te vergroten. De twee nieuwe modellen van de Spitfire-serie zijn gemaakt van roestvrij staal en 18K roodgoud, wat hun uitstekende uiterlijk benadrukt. Als u de Rolex-horlogefabriek eenmaal begrijpt, zult u niet langer geloven dat Rolex-horloges op zo'n eenvoudig niveau even betrouwbaar zijn. 'Citizen Watch USA woordvoerder zei.' Parelmoer wijzerplaat bezet met 98 diamanten (ongeveer 0,23 karaat) en 89 blauwe saffieren (ongeveer 0,28 karaat) met ingelegde witgouden wijzers Op de avond van het evenement koos G-SHOCK de tafel van het DW-6900SN-1-model voor Zhang Jingxuan en drukte de Engelse naam Zhang Jingxuan uit de HINS-serie op de riem. Er is geen manier om erachter te komen hoeveel bezittingen hij heeft, maar als erfgenaam van de best quality rolex replica watches replica horloges derde generatie staat de sterkte van de achtergrond buiten twijfel. Voor klein wit Het Greenwich II-horloge maakt gebruik van het zelfopwindende mechanische uurwerk 3186 dat volledig door Rolex is ontwikkeld, met een kalendervenster en rolex datejust replica een tweede orale weergavefunctie. De reden voor de relatie tussen de twee is dat hij een paar maanden geleden, de dag ervoor, stilletjes de Audemars Piguet-fabriek bezocht, die nog steeds wordt gerund door de familie van de oprichter en de nieuwste meesterwerken van het Audemars Piguet-horloge prees.

Het ziet er leuk uit, het ziet er eenvoudig uit, maar verschillende mensen, verschillende modellen, verschillende stijlen, verschillende werken zullen ontwerpen, je moet zelf proberen om erachter te komen welke stijl bij je past, of het nu fatsoenlijk is of niet? Kiezen uit zoveel lokale en buitenlandse merken is inderdaad een moeizame taak. In 1990 is het Lange-horlogebedrijf Walter Lange, dat na de Tweede Wereldoorlog verdween, een brug die Lange's geschiedenis en realiteit verbindt met Lange's levende geschiedenis. Meer dan 70 jaar later zal ACM, als nieuwe maatregel die de samenwerking tussen ACM en TAG Heuer weerspiegelt, opnieuw de eerste Monte Carlo Energy Rally overnemen. Hij kan rusten en werken, eten, regelmatig slapen en volharden om zijn tijd door te brengen en zijn leven te be?indigen. Het uurwerk maakt ook gebruik van de meest geavanceerde Omega-technologie, die de verschillende functies krachtig ondersteunt De huidige referentieprijs is 52.600 yuan. Officieel model: 401.CX.0123.VRIQD6Q3 (afbeelding / tekst inkoopuren Li Shuai) Dit jaar cre?erde Cartier dit jaar het mysterieuze Cartier Rotonde-horloge voor mannen en vrouwen. Het uurwerk ondergaat 116 inspecties tijdens het montageproces, elk uurwerk heeft zijn eigen kwaliteitscontrole en wordt tenslotte gecontroleerd door een ervaren horlogemaker. Earl's iteratieve innovaties op de ultradunne weg waren de eersten die op Altiplano te zien waren, waaronder 900P in 2014. De zwarte band met roestvrijstalen IP-coating is sterk en duurzaam Het horloge maakt gebruik van een automatisch mechanisch uurwerk en is 50 meter Porsche Replica waterdicht.

Het geld dat op de Only Watch-veiling wordt opgehaald, wordt gedoneerd aan de Monegasque Association Against Muscular Dystrophy om hun liefde voor pati?nten te uiten en om steun en interesse te tonen in onderzoek en behandeling van deze genetische ziekte. Als de specifieke afstand bijvoorbeeld één kilometer is, kan de klok na elke kilometer van de auto de voertuigsnelheid aflezen van de snelheidsmeter. Halverwege de jaren negentig was het nieuwe, niet-stralingsvriendelijke milieuvriendelijke Luminova-materiaal overgenomen en in productie genomen, waardoor horlogeverlichting vaker voorkomt. Behuizing: titanium; Waterbestendig tot 100 meter (330 meter / 10 atmosfeer); geschroefde kroon; tweeweg roterende snelheidsstructuur (met tijdzone-indicator 24); gebogen saffierglas, dubbelzijdige anti-glansbehandeling; doorzichtige saffieren Omega Replica kast; doorsnede: 49 mm. Het Zwitserse merk van de ORIS-eeuw is niet alleen diep ondergedompeld in motorsporthorloges, maar heeft ook een unieke passie voor weddenschappen op de jazzcultuur. Het is uitgerust met twee onafhankelijke, intrekbare diamantvormige armen die op twee schermen op een schaal van 180 graden draaien. Naast de rolex datejust replica uren-, minuten- en secundaire wijzers biedt het 36 stuurautomaathorloge ook een gegevensweergave die snel kan worden ingesteld.

Iwc Replica ik werd dronken De klassieke fusion-serie Hysek Replica debuteert in een volledig zwarte versie, evenals de klassieke total black fusion-chronograaf die in 2011 werd gelanceerd. Momenteel opgenomen in de collectie van het Museum van Klokken en Horloges in de Verboden Stad, getuigen de werken van Jaquet Droz van de legende van vriendschap met Amerika gedurende meer dan 200 jaar. Deze innovatieve naam en stijl, ontwikkeld door Rolex, benadrukten onmiddellijk dit nieuwe model; In 1965 werd de cosmograafklok verder ontwikkeld en een chronograaf met de originele drukknop van de pomp. De 316L gepolijste roestvrijstalen kast beschermt de zwarte wijzerplaat, het Beren Series-logo is gegraveerd op 6 'en de vensterdatum op 3 uur. Dit paramagnetische kapsel is gemaakt van een op titanium gebaseerde legering die gezamenlijk is ontwikkeld door Swatch Group en Audemars Piguet. De traditionele methode om beweging tegen het magnetische veld te beschermen, is een tweelaagse behuizingstechnologie, namelijk het toevoegen van een andere behuizingslaag aan de buitenmantel.

We weten allemaal dat Royal Oak is ontworpen door de beroemde ontwerper Jero Zunda (overleden in Oris Replica 2011) en in 1972 werd gelanceerd. Sinds de groei van de internationale handel in de 19e eeuw, heeft Athens Watch zich altijd toegelegd op het cre?ren en ontwikkelen van nautische observatiehorloges, zodat kapiteins en hun kostbare goederen altijd de juiste reis kunnen maken. Deze vorm van doorngesp is afgeleid van de riemgesp die door piloten wordt gebruikt om de draagbare overlevingsset te garanderen. Op de foto houdt hij de microfoon in zijn hand en draagt ??hij een horloge van de stalen pilotenketting van de IWC-serie. Dit horloge is ook erg krachtig, met zijn gangreserve van 40 uur en waterdichtheid van 30 meter, daarom is de Jialan-serie het symbool van de klassieke elegantie van Longines, die over de hele wereld geliefd en gewild is.

Rijkere schoonheid, geur en meer ontspannen entertainmentruimte zullen de essentie zijn van de stijl van de oprichter van het merk Dior in 1947 - 'Vrouwen die mooier moeten zijn, gretig naar mode en schoonheid om hun geluk te ontdekken,' Source 'gaat tot het uiterste! Damescollectie Master Lady mdash; mdash; tijdloze en aantrekkelijke vrouwen Op basis van de kalender heeft het Athens 8156-111-2 / 92 horloge de functie van waterdichtheid van 50 meter bij dagelijkse koppeling. Het is moeilijk om beide kanten van het 15202 '-model (vermoedelijk de meest orthodoxe koninklijke eik, 39 mm) te vinden, vooral 15202IP, rokerige blauwe wijzerplaat, gelimiteerd tot 250 stuks en meer dan 250.000 publiekelijk verkrijgbaar. De Airbus-motor is een symbool van de ontwikkeling van de hele luchtvaartindustrie en de geschiedenis ervan gaat terug tot het eerste succes van de vliegende dromen van de White Brothers, meer dan 100 jaar geleden. Dit horloge, dat een lange geschiedenis van meer dan 150 jaar heeft, is het enige horlogemerk geworden dat gegraveerd kan worden met 'PILOT' op de wijzerplaat met zijn militaire historische glorie en staat ook bekend als 'precisie'. Koopt u dan nog steeds de horloges die het nodig heeft als het zonlicht uw horloge activeert? Zal het worden veranderd? ?Het uitstekende horloge uit de jubileum serie gelimiteerd tot het tienjarig jubileum heeft een kast met een diameter van 42 mm. De nieuwe manier om met deze kroon te werken om de tijd en datum in te stellen, is een primeur in de wereld van horlogemakers, betrouwbare replica horloge sites die doet denken aan de traditie van het gebruik van sleutels in windhorloges. Wanneer de mouw van de jas wordt opgetild, benadrukt dit acceptabele accessoire, behalve de trouwring, de smaak en het gevoel van kansen van de eigenaar.

Het maanapparaat toont prachtige decoraties die niet alleen de huidige fase van de maan laten zien, maar ook de positie van de maan ten opzichte van de zon en zijn baan aan de nachtelijke hemel. In 1956 begon Bulgari medailles te produceren voor de 'Italian Film Awards'; De acteurs van Sofia Roland, Audrey Hepburn, Gina Lauro Brigida, Anita Ekberg Fengyun en Bulgarian Jewelry met elkaar verweven, een ontspannen legende van licht en schaduw en Italianen.

Hoewel we over het algemeen begrijpen dat het vervangen van de batterij ook een snelle service is, bevat het in feite ook een waterdichte test door de batterij te vervangen of zelfs het horloge te verwijderen. Met de tweede stopfunctie verandert de gebruikte timer direct in een continue seconde, wat handig is om de klok te synchroniseren met een tijdsignaal. Bij het analyseren van de ontwikkelingsgeschiedenis sinds de oprichting van de International Yacht Club in Hongzhou, weerspiegelt de snelle vooruitgang van Hublot in de afgelopen jaren het verloop van de tijd, en deze alliantie zou een match made in the sky moeten worden genoemd. Net als dit horloge uit de Flirtation-serie, kan zijn unieke en voortreffelijke functie als een sterrenster dag en nacht u verschillende verrassingen bezorgen. Het is een uitstekende keuze voor het dragen van donkere pakken en ook een ideale metgezel voor drukke vrouwen op het werk. De trillingsfrequentie is 21.600 trillingen per uur (3 Hz), kan 60 uur energieopslag leveren, de prijs is 250.000 Het lijkt erop dat het salaris van Bell (250.000 pond) ongeveer 10 yuan per week zou kunnen ontvangen, waar het yuan was.

Zullen de waterdichte prestaties afnemen als ze eenmaal zijn ingesteld? Helemaal niet, het open- en sluitmechanisme van de nieuwe Oyster-veiligheidsgesp is extreem robuust, wat onbedoeld openen tijdens het duiken kan voorkomen. De speler had een uitstekende score van 13 schoten en een pauze van 100 schoten van 824 schoten en is sterker dan de beroemde 'koning van het biljart' Hendry.Ding Junhui staat op de zesde plaats met 417 schoten (Selby slechts één meer dan hij) en vierde in 6 schoten (de helft. Het MT5402-uurwerk heeft een uur-, minuten- en een tweede display met een diameter van 26 mm, speciaal ontworpen voor Tudor-timers. Sinds de eerste race op het' Bird's Nest 'in 2011, werd hij sterk gesteund door de American Equestrian Association en het National Stadium (' Bird '). Dit BIGBANGMP-11-horloge is het eerste dat gebruikmaakt van de nieuwe 3D-koolstofvezeltechnologie, die een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van horloges is geworden. Op de Britse markt zijn Richard Mille, Breguet en Zenith ook gretig gewild, waaronder veel vraag naar de roodgouden El Primero Chronomaster. De prominente weide is bezet met 77 briljant geslepen diamanten, ongeveer 0,1586 karaat en een excentrische uurschaalring om 18.00 uur. Bovendien herpositioneerde hij dit onrustige merk in Schaffhausen, waarbij hij zijn productbeleid veranderde om zich te concentreren op geavanceerde technologie en vooral op herenhorloges. Daarom krijgt het herenhorloge voor dames, geleid door de neutrale windtrend, geleidelijk de overhand in de mode-industrie.

?Het is altijd een enthousiast vooruitzicht geweest om een ??boetiek te openen in 'Boedapest om aan de behoeften van lokale klanten te voldoen', Ricardo Guadalupe. Breguet Replica In bijna twee decennia hebben Rolex en zijn oprichter Han Hans Wilsdorf drie keer een revolutie teweeggebracht in het horloge en beweren dat het horloge net zo nauwkeurig, sterk, waterdicht en 'duurzaam' is. Met een prachtig grijs als hoofdkleur, is de nomos 'nieuwe unie Orion' beperkt tot 20 modellen ter herdenking van 20 jaar sinds de val van de Berlijnse muur. Natuurlijk waren er overlappingen met de Parma Channing-stijl om de uiteindelijke elegantie van het merk te weerspiegelen.

De wereld had blauw moeten zijn, maar nu? Voordat u terugkeert naar het oorspronkelijke uiterlijk, laat het horloge tijdelijk een lichtblauw aan uw leven toevoegen, terwijl u worstelt met de liefde voor thuis, zorg alsjeblieft voor je beste vrienden, we kunnen je een blauw lachgezicht zo snel mogelijk! Of het nu een draak, een koppige aap of een geesteslang is, het veranderen van de Amerikaanse dierenriem in een bewegende kunstschat is al lang een unieke manier voor Earl om Chinees Nieuwjaar te vieren. Over 'Blancpain' gesproken, het is een bekend merk, maar oude horlogefabrikanten moeten ook een paar verschillende innovaties hebben. De wijzerplaat is verantwoordelijk voor zijn taken: van boven naar beneden staan ??de minutenteller, urenteller en kleine secondeteller op volgorde, om 4 uur is er een rechthoekig datumvenster. Dit unieke apparaat kan worden gebruikt voor het tellen van korte tijd in verschillende races, zoals racewagenraces, omdat de tijdelijk gestopte marker de dubbele achtervolgende hand kan stoppen wanneer elke deelnemer arriveert voordat de rusttijd wordt getoond, wat helpt dus met timing. RADO heeft opnieuw een nieuwe lijn Captain Cook-armbanden gelanceerd, dicht bij de eerste generatie Captain Cook in 2017.

Hij is Teddy Schneider een grote gunst verschuldigd omdat hij degene is die de chronograaf van de sport illustreert, zodat elk Breitling-horloge een perfecte legitimiteit en designaspect heeft. Zoals Eliot in het gedicht zegt: 'Mijn leven begint door mijn ogen te openen en verliefd te worden op het gezicht van mijn moeder.' De liefde van mijn moeder is als de zee, ze is lang stil geweest. Het werd toegeschreven aan de wil om te handelen, de moed om risico's onder ogen te zien en, belangrijker nog, de beheersing van integriteit. Hij heeft hoge hakken en hardloopschoenen, hij drinkt thee en alcohol, hij heeft dappere vrienden en sterke tegenstanders, vooral mooi en kalm, vol wijsheid en een soort extra, het is goed om zijn rol in verschillende situaties terug te vinden en alle relaties te integreren passend.

Kyle Wilson is half september officieel aangetreden en zal nauw samenwerken met Matthew LeFevre, de verkoopdirecteur van het merk in het VK. Op 19 november lanceerden Hublot en Juventus het nieuwe Juventus Big Retrograde dubbele retrograde horloge in het Juventus-stadion in Turijn, Hublot's Italiaanse merkdirecteur Augusto Capitanucci, de legendarische Juventus David Trezeguet, clubsponsoringmanager Giorgio Ricci en twee eerste teams-actrice Stefano Sturaro en Andrea Barzagli wonen het evenement bij.

Prev Next
Related Post:

$113.33 In stock
Rated 4.94/5 based on customer reviews

Leave a Reply

    

   

 

 

©2000-2021. All Rights Reserved.